Documentary Mondays on-line part 01

05/03/2021

σε συνεργασία με τα Τσέχικα Κέντρα Πολιτισμού


Η πρώτη ταινία από τις συνολικά πέντε της σειράς Documentary Mondays θα είναι το Talking About Adultery της Bára Jíchová.


Συζητώντας για την απιστία /Talking About Adultery

Σε ανοιχτές μαρτυρίες συζύγων και εραστών – ανδρών καιγυναικών, αυτή η εξαιρετικά στυλιζαρισμένη ενδοσκοπική ταινία παρουσιάζει διάφορες μορφές γάμου και αναζητά το νόημα αυτού του θεσμού στην καταναλωτική κοινωνία μας. Μέσω μιας οπτικά κυρίαρχης συνομιλίας μεταξύ του κεντρικού ζευγαριού πρωταγωνιστών, R. και B., ο θεατής αρχίζει σταδιακά να ταυτίζεται με τις ιστορίες ανώνυμων ηρώων που ζυγίζουν την εκπλήρωση της αγάπης και της σεξουαλικότηταςστις σχέσεις, αντιμετωπίζουν την απογοήτευση ή περιγράφουν την εκ νέου ανακαλυφθείσα  αξία του γάμου. Οι μεταφορές και τα κολάζ αντικατοπτρίζουν την προοπτική της σκηνοθέτιδας και μια εκπληκτική ανατροπή στη ζωή της που συνδέεται με τη μαγνητοσκόπηση.

Czech Republic, 2019, 113'

Δείτε το Trailer της ταινίας εδώ

 

Δευτέρα 08 Μαρτίου

Δείτε την ταινία εδώ

Η ταινία είναι διαθέσιμη μέσω της πλατφόρμας Dafilms μετά από μια απλή και γρήγορη εγγραφή. 

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν τη Δευτέρα για τις επόμενες 24ώρες.

Η ταινία έχει ελληνικούς υπότιτλους

Την προβολή της ταινίας θα συνοδεύει μία ηχογραφημένη συζήτηση με την σκηνοθέτιδα. Τα Q&A προετοιμάζονται ειδικά από τα Τσεχικά Κέντρα με παρουσιάστρια την Ivana Formanová από το Ινστιτούτο Ντοκιμαντέρ της Τσεχίας (τα Q&A θα διεξάγονται στα αγγλικά).

Bára Jíchová -Tyson

Η Bára Jíchová -Tyson είναι συντάκτρια, παραγωγός και σκηνοθέτιδα δημιουργικών, αφηγηματικών και εμπορικών ταινιών. Με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στο ντοκιμαντέρ, σε εταιρικά και εθνογραφικά βίντεο, η Bára συνεργάζεται σε διάφορα μικρά και μεγάλα πρότζεκτ με εμπνευσμένους και δημιουργικούς ηγέτες. Γεννήθηκε στην Πράγα, ζει και εργάζεταιστη Νέα Υόρκη και έχει εργαστεί σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή κ.ά.

 

"Η απιστία είναι ουσιαστικά ένα βαρετό θέμα, το οποίο, όμως, λέει πολλά για σένα."

B. Jíchová Tyson


Image titleImage titleImage title


Εγγραφή στο Docfest Newsletter